Több Békés megyei útszakaszon lesz forgalomkorlátozás a következő napokban

Magyar Falu Program, közúthálózat, útfelújítások, Magyar Közút, vidéki Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt. (illusztráció)

Burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. június 30 és július 8 között, szerdától jövő hét csütörtökig első ütemben a Kondoros és Nagyszénás közötti útszakaszon Kiscsákó térségében, majd a Szentetornya-Nagymágocs összekötő út Békés megyei szakaszán.

hirdetés

A karbantartási munkálatok során a szakemberek emulziós felületi bevonat építést alkalmaznak a burkolat megújítására. A munkálatok ideje alatt ideiglenes sávzárásra, a technológiából adódó kavicsfelverődésre és sebességkorlátozásra kell számítani.

hirdetés

Az alkalmazott technológia az emulziós felületi bevonat építés, ami egy vékony, burkolatra permetezett bitumenemulzió réteg és az azt borító egyenletesen kiszórt kőzúzalék. Ezt a megoldást akkor alkalmazzák a szakemberek, ha az utak burkolatán az úthasználók számára még nem érzékelhető repedések, felületi hámlások keletkeznek, melyek egyszerű kátyúzással nem javíthatók gazdaságosan, mivel ezek túlnyomó részének még sekély a mélysége.

A felületmegújítás eredménye egy újra képződő érdes felület, amely hatékonyan javítja a burkolat vízzáróságát, továbbá homogén felületet képez és a két felújítás közötti időtartamot is megnöveli. A munkálatok velejárója egy bizonyos szintű kavicsfelverődés, amely azonban a kihelyezett sebességkorlátozás betartása mellett nem okoz sérülést a járműveken.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba. A javítási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés