Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 47-es főúton Mezőberény térségében

útfelújítás Gyula Furta

Burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. június 28 és július 2 között, hétfőtől péntekig a 47-es főút 6 kilométeres szakaszán Mezőberény térségében.

hirdetés

A karbantartási munkálatok során a szakemberek emulziós felületi bevonat építést alkalmaznak a burkolat megújítására. A munkálatok ideje alatt ideiglenes sávzárásra, a technológiából adódó kavicsfelverődésre és sebességkorlátozásra kell számítani.

Az alkalmazott technológia az emulziós felületi bevonat építés, ami egy vékony, burkolatra permetezett bitumenemulzió réteg és az azt borító egyenletesen kiszórt kőzúzalék. Ezt a megoldást akkor alkalmazzák a szakemberek, ha az utak burkolatán az úthasználók számára még nem érzékelhető repedések, felületi hámlások keletkeznek, melyek egyszerű kátyúzással nem javíthatók gazdaságosan, mivel ezek túlnyomó részének még sekély a mélysége.

A felületmegújítás eredménye egy újra képződő érdes felület, amely hatékonyan javítja a burkolat vízzáróságát, továbbá homogén felületet képez és a két felújítás közötti időtartamot is megnöveli. A munkálatok velejárója egy bizonyos szintű kavicsfelverődés, amely azonban a kihelyezett sebességkorlátozás betartása mellett nem okoz sérülést a járműveken.

hirdetés