Keddtől megszűnnek a zivatarok

melegszik, szél, felhő, felmelegedés, szárazabb Fotó: Pixabay

Egy hidegfront mögött keddtől száraz idő jön, friss hajnalokkal, kellemes délutánokkal – írja az Időkép.

Vasárnap folytatódik a fülledt meleg idő, keleten akár a 35 fokot is elérhetjük a délutáni órákban. A magasra törő gomolyfelhőkből azonban ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás, néhol jégeső és viharos széllökések kísérhetnek.

hirdetés

Hétfőn egy hidegfront érkezik, többfelé feltámad az északi szél, nyugaton és északkeleten viharos lökések is lehetnek. Ezeken a tájakon csak helyenként, máshol még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyeket délen és a középső tájakon továbbra is kísérhet felhőszakadás. A fülledtség még marad, 26 és 31 fok között mérhetjük a maximumokat.

Keddtől aztán egyre szárazabb, mérsékelten meleg levegő érkezik élénk, helyenként erős északi-északnyugati szél kíséretében. Ezen a napon az Alpokalján és keleten, északkeleten még előfordulhatnak helyenként záporok, kisebb zivatarok, máshol a napsütés mellett már nem várható csapadék. Kellemes tartományban, 25 és 30 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdától péntekig friss hajnalokra, mérsékelten meleg nappalokra van kilátás, a hőség nem tér vissza. Sokat fog sütni a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék hazánk nagy részén nem várható.