A tokiói olimpia első napjának magyar érdekeltségű összefoglalója

Szilágyi Áron, aranyérmes, olimpia Az aranyérmes Szilágyi Áron a dobogó legfelső fokán! Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sorozatban harmadik olimpiáján is aranyérmes lett Szilágyi Áron. A fináléban az olasz Luigi Samelét könnyed vívással 15:7-re múlta felül, így harmadszor is aranyérmes. Ebben a versenyszámban ez korábban még senkinek sem sikerült. Decsi Tamás és Szatmári András a legjobb 32 között búcsúzott ebben a számban.

Salim Omar vereséggel kezdett a taekwondósok versenyében, de az olasz legyőzője döntőbe jutott, így a magyar versenyző vigaszágon folytathatta. Ott azonban a bronzmeccsen vereséget szenvedett koreai ellenfelétől és az ötödik helyen végzett.

hirdetés

Hosszú Katinka ugyan önmagához képest mérsékelt időt futott a 400m vegyes előfutamában, de azért a 7. helyen becsúszott a döntőbe a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória mögött.

Lesz döntősünk férfi 400m vegyesen is, Verrasztó Dávid a 4. legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba. Mindkét döntőre, magyar idő szerint vasárnapra virradóan kerül sor.

Mészáros Eszter a 20. helyen végzett a női légpuskások versenyszámában, így nem jutott be a döntőbe.

Csernoviczki Éva ipponnal kezdett, de a második körben vereséget szenvedett a világbajnok japán ellenfelétől és nem folytathatta a küzdelmeket.

A Pergel Szandra, Szudi Ádám asztali tenisz vegyes páros 4:0-ra kikapott hongkongi ellenfelétől és így az első kör után búcsúzott az olimpiától.

Gálos Roland ökölvívó a második menetben elszenvedett bordatörése ellenére végigküzdötte a mérkőzést, de 5:0-ás vereséget szenvedett kazah riválisától.

Valter Attila nem tudta befejezni a kerékpárosok egyéni üldözéses országúti versenyét, így nem ért el helyezést az olimpián.

 

Fotó: Tokió, 2021. július 24. Az aranyérmes Szilágyi Áron a dobogó legfelső fokán, miután ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött. MTI/Illyés Tibor