A tokiói olimpia hétfői napjának magyar érdekeltségű összefoglalója

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Negyedik hely a mai nap legjobb eredménye és a Tokiói délután sem telt eseménytelenül a magyarok számára.

hirdetés

Márton Anita óriásit harcolt sérült térde dacára a negyedik helyen végzett a női kardozók egyéni versenyében. A magyar vívónő még az első asszójában sérült meg és fájdalomcsillapítókkal vívta végig az egész napot.

hirdetés

Vadnai Benjámin 21. és 9. helyen végzett a vitorlázók lézer kategóriájának mai két futamán. Érdi Mária két 16. helyet gyűjtött be, szintén ebben a hajó osztályban.

Bicsák Bence a hetedik, Tóth Tamás pedig a 29. helyen végzett a férfi triatlonosok versenyében hétfőn a tokiói olimpián.

A szörfös Cholnoky Sára sorrendben 21., 25. és 15. helyen zárt a mai futamokon. Parti András 32. helyen ért célba a Mountain Bikeosok férfi Cross country versenyén.

A női vízilabda válogatott 10:10-es döntetlent játszott az orosz olimpiai csapattal bemutatkozó mérkőzésén. A magyarok veresége bosszantó, hiszen az utolsó másodpercekben tudtak egyenlíteni az oroszok.

Milák Kristóf első Kenderesi Tamás nyolcadik helyen jutott be a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjébe, a női 200 vegyesen Hosszú Katinka második idővel elődöntős, Sebestyén Dalma viszont éppen csak lemaradt a továbbjutásról, 17. időeredményével.

A női 1500 méteres gyorsúszásban sajnos nem lesz magyar döntős, Késely Ajna ideje összesítésben a kilencedik, Mihályvári-Farkas Viktória eredménye a 12. helyet jelentette.

És végezetül egy igazán rossz hír, a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján tudatta, a Tokiói olimpián szereplő női válogatott hétfői edzésén megsérült Kovacsics Anikó az együttes csapatkapitánya, így számára véget ért az olimpia. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.

 

Fotó: Tokió, 2021. július 26. Márton Anna ünnepel, miután legyőzte a dél-koreai Csoj Szu Jont és bejutott a negyeddöntőbe a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 26-án. A magyar vívó bejutott a negyeddöntőbe. MTI/Illyés Tibor

hirdetés