Hosszú a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen, Sebestyén 17.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka címvédőként a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen, Sebestyén Dalma viszont éppen lemaradt az elődöntőről, így a 17. helyen zárt a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői előfutamait követően.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, a szám világcsúcstartója 2:09.70 perces idővel csapott célba és csak az amerikai Kate Douglass volt gyorsabb nála (2:09.16). “Nagyon örülök ennek az időnek, mert ez jobb, mint amivel bronzérmes lettem májusban a budapesti Európa-bajnokságon” – értékelt röviden a szám négyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnoka, aki ezzel a teljesítménnyel győzött volna a hazai kontinensviadalon. A 400 méter vegyesen meglepetésre csak ötödik Hosszú egyúttal jelezte, úgy érzi, még több van ebben az úszásban.

hirdetés

Sebestyén 2:12.42 perccel ért célba, 21 századdal maradt le az elődöntőről, amelyet nagy csalódottsággal fogadott. “A pillangó lassú volt, de utána magamhoz tértem. Sajnálom, mert ha bejutok az elődöntőbe, akkor az olyan pluszt jelentett volna nekem, hogy biztosan megdöntöm az egyéni legjobbamat” – fogalmazott a 24 éves győri versenyző, aki nagyon dicsérte az uszodát. A 200 méter vegyes elődöntőit magyar idő szerint kedden 4.58-től rendezik.

Fotó: Tokió, 2021. július 26. Sebestyén Dalma a női 200 méteres vegyesúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Vizes Központban 2021. július 26-án. MTI/Kovács Tamás

MTI