Siklósi Gergely: Nagyon jól érzem magam, büszke vagyok

Az ezüstérmes Siklósi Gergely párbajtőröző / Fotó: MTI/Illyés Tibor

Siklósi Gergely ezüstérmes lett Tokióban a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében. A BHSE 23 esztendős vívója a tőle egy évvel idősebb Romain Cannone-tól kapott ki a fináléban. 6:6 után a második perc közepéhez érve vette át az irányítást a francia, aki a végén 5 tussal legyőzte a 2019-es világbajnokot.

hirdetés

„Nagyon jól érzem magam, büszke vagyok” – értékelte teljesítményét Siklósi Gergely. „Örülök, hogy boldogságot tudtam adni a családomnak, a szeretteimnek, barátaimnak. Engem az tett boldoggá, hogy ők büszkék rám.”

„Az egész nap folyamán komfortosan éreztem magam a páston. Megtudtam csinálni olyan dolgokat, amik pozitívak. Örülök, hogy a négybe jutásért, az az asszóm nagyon jó volt, illetve az elődöntőm is. Nagyon magabiztosan tudtam nyerni azt a két aszót és azt gondolom, hogy ennek az ezüstéremnek is van tanulsága.”

„Én így fogok továbbmenni, hogy levonom a tanulságokat. Sok hibát is felsorolok magamnak, de azért a pozitívumokat sem hagyom ki” – zárta gondolatait a magyar sportoló.

 

Fotó: Tokió, 2021. július 25. Az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor

hirdetés