Egy mezőberényi illetőségű testvérpár letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

Fotó: Police.hu

A Békési Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy mezőberényi illetőségű testvérpár – egy 43 éves férfi és egy 35 éves nő – letartóztatását, akik 2020 szeptembere és 2021 februárja között ún. „kristállyal” kereskedtek.

A kábítószernek minősülő anyagot a testvérpár férfi tagja szerezte be, majd a drog tovább értékesítését a nő bonyolította le békési lakóhelyén. A házban és a férfi kocsijában is foglaltak le a rendőrök kábítószergyanús anyagokat. A férfit korábban a bíróság hasonló jellegű bűncselekmény – új pszichoaktív anyaggal visszaélés – miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, de ez sem tartotta vissza attól, hogy ismét ilyen jellegű bűncselekményt kövessen el.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére elsősorban arra tekintettel került sor, mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével vagy a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a férfi esetében a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását.