Hosszú Katinka számára véget ért a tokiói olimpia

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Burián Katalin bejutott az elődöntőbe, Hosszú Katinka pedig a 20. helyen fejezte be szereplését 200 méter háton csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén.

hirdetés

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Burián 2:09.10 perces idővel nyolcaddiként jutott tovább, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú – aki öt évvel ezelőtt Rióban ebben a számban hat századdal maradt le az aranyéremről – 2:12.84 perccel ért célba. A női 200 méter hát elődöntőjét magyar idő szerint pénteken 4.35 órától rendezik.

A 200-on aranyérmes Milák Kristóf, valamint Szabó Szebasztián is bejutott az elődöntőbe 100 méter pillangón csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén. Az előfutamban Milák 50.62 másodperces idejénél csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb, ő 50.39 másodperces olimpiai rekordot úszott. Szabó 51.67 másodperces idejével a 14. helyen várja a magyar idő szerint péntek 3.30 órától sorra kerülő elődöntőt.

“Sikerült pihenni, aludni is az aranyérem után, így a hangulatom is javult. Teljesen elégedett vagyok, én is annyira vettem komolyan, mint Dressel, legalább egy másodperccel erősebben kell majd kezdeni élesben” – értékelt röviden az MTI-nek a BHSE 21 éves világklasszisa.

Szabó Szebasztián pedig éppen fordítva élte meg a versenyt, ugyanis szerinte túl erősen kezdett: “Az elején majdnem a maximumon mentem, de így csak 80 méterig bírtam, utána viszont majdnem a víz alatt fejeztem be a versenyt. Az elődöntőben picivel lassabb kezdés kell, hogy a végét is bírjam, akkor lehet esélyem a fináléra is”.

Fotó: Tokió, 2021. július 28. Hosszú Katinka a célban a női 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A címvédő és világcsúcstartó úszónő a hetedik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

MTI

hirdetés