Márton Anita: úgy érzem, hogy mindent megtettem

Dobó Európa Márton Anita / MTI/Czeglédi Zsolt (archív felvétel)

Márton Anita búcsúzott a súlylökés selejtezőjében a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.

hirdetés

A riói játékokon bronzérmes versenyző 17,42 méterrel kezdett, majd 17,59-re javított, a harmadik kísérlete érvénytelen volt. Ezzel a 21. helyen végzett, a 12-es döntőhöz legalább 18,57 méter kellett volna.

hirdetés

„Egy elég kacifántos év van a hátam mögött, 18 méter körül szerettem volna lökni és végül is nem olyan sokkal maradtam el ettől. Nagyon sok olyan versenyzőt magam mögé utasítottam, akik idén sokkal jobb eredményekkel rendelkeztek, mint én. Azt gondolom, hogy ebből lehet tovább menni és fölépíteni a következő évet. Egy jól felépített munkával, újra vissza tudok térni a régi önmagamhoz” – fogalmazott.

„Az edzéseken is hasonló eredményeket löktem, egybe nem sikerült beletalálnom, de igazából jól éreztem magam, nem éreztem magam fáradtnak. Úgy gondolom, hogy jól mozogtam, de ahogy mondtam, vannak még hiányosságok. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem és tényleg úgy érzem, hogy mindent megtettem, hogy a legtöbbet kihozzam ebből a helyzetből” – fogalmazott.

Márton Anita a kislányától és a családjától búcsúzott néhány napra, de mint mondta: gyermekének szuper apukája van, aki minden téren helytáll és a nagyszülők is sokat segítenek. Hogy minél kevesebb időt töltsön tőlük távol, viszonylag az utolsó pillanatban érkezett meg Tokióba. „Nem bántam meg egyáltalán, nem éreztem magam fáradtnak, úgyhogy szerintem ezt most így kellett megcsinálni.”

Végezetül elmondta, benne van a lehetőség, hogy a 2023-as budapesti rendezésű világbajnokságon ott legyen és szép eredménnyel zárjon.

Fotó: Tokió, 2021. július 30. Márton Anita a női súlylökés selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. július 30-án. Márton Anita búcsúzott a súlylökés selejtezőjében.

hirdetés