Csütörtökön jön a következő hidegfront

nyár, hidegfront, zivatarok, zivatar, napsütés, záporok, kedden, záporral Fotó: Pixabay

Csütörtökön érkezik az újabb hidegfront, ami sokfelé hoz záporokat, zivatarokat, nagy területen a szél is feltámad.

Csütörtökön újabb hidegfront éri el hazánkat nyugat, északnyugat felől. A vasárnapihoz hasonló pusztító viharok nagy valószínűséggel nem fognak megismétlődni, de záporok, zivatarok sokfelé kísérhetik a front vonulását. Az intenzívebb zivatarokhoz felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések társulhatnak. Zivataroktól függetlenül a front előtt a déli-délnyugati, mögötte estétől a nyugatira-északnyugatira forduló szél támad fel. Keleten, délkeleten még 30-32 fokot is mutathatnak a hőmérők, ezzel szemben nyugaton, északnyugaton már a 25 fokot sem érik el a maximumok.

hirdetés

Péntekre kitisztul az ég, a sok napsütés mellett már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar. Nagy területen erős lesz azonban a nyugati-északnyugati szél, főként északon viharos lökések is lehetnek. Délutánra 23-29 fokig melegszik a levegő.

Hétvégén melegszik az idő, sokat fog sütni a nap. Vasárnap délen és az Alföldön újra elérhetjük a 35 fokot, ám a forróság nem látszik tartósnak, a következő hidegfront a jövő hét legelején érkezhet – írja az Időkép.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!