Megmérgezte szomszédja kutyáját egy mezőberényi férfi

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű mezőberényi férfi ellen, aki megmérgezte a szomszédja kutyáját.

A férfi szomszédja évek óta nagy testű kutyákat tart az ingatlanában. A terhelt egy idő után megelégelte, hogy a szomszéd kutyája rendszeresen mély hangon, hangosan ugat és elhatározta, hogy ennek végett vet. Ezért 2021. május 19-én, a kora reggeli órákban a gépkocsijából fagyálló folyadékot eresztett le, majd ezzel a folyadékkal átitatott kekszet dobott át a szomszéd ingatlan udvarára.

hirdetés

A kekszet a szomszéd kuvasz fajtájú nőstény kutyája elfogyasztotta, amelynek következtében etilén-glikol mérgezést szenvedett, amely veseelégtelenséget idézett elő az állatnál. A kutya huzamosabb ideig öntudatánál maradt, de a mérgezéses tünetek fájdalomcsillapítóval történő enyhítésére nem volt mód. A mérgezési tüntetek az állat számára különös szenvedést okoztak, ezért végül el kellett altatni.