Vádemelés lett a dombegyházi kutyatámadásból

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű magyardombegyházi nővel szemben, akinek figyelmetlenségéből kifolyólag egy kutya megharapott egy családsegítőt. A nyomozás során felmerült közel 100.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

hirdetés

A nő dombegyházi házánál 2020. december 21-én, 12 óra után nem sokkal családlátogatás céljából megjelent két családsegítőként dolgozó nő, akik, mivel tartottak az udvarban szabadon lévő kutyától, az udvarba nem mentek be, hanem az utcán várakoztak a terhelt kiérkezésére.

hirdetés

Amikor a terhelt kinyitotta az utcai kiskaput, a tőle elvárható körültekintést és figyelmet elmulasztotta, ennek következtében az udvaron szabadon tartott, és a terhelt felügyeletére bízott keverék kutya a kiskapun keresztül az utcára kiszaladt, rátámadt a két nőre, és egyikőjüket többször megharapta 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést okozva a számára.

hirdetés