Jótékony célra ajánlja fel az elismeréssel járó pénzösszeget Meszlényi György

Meszlényi György - Meszlényi-Autó Meszlényi György, tulajdonos ügyvezető igazgató / Fotó: Körös Hírcentrum

Meszlényi György, a Meszlényi-Autó tulajdonosa és ügyvezető igazgatója is megkapta idén a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Elismerése kitüntetést. Többek között erről is beszélgettünk a cégvezetővel a Körös Hírcentrum stúdiójában.

Megtisztelő, hogy rám is gondolt, és ezzel a kitüntetéssel elismert a békéscsabai önkormányzat – emelte ki Meszlényi György. Ezzel díjazva azt a közel 30 éves munkát is, amelyet a megyében és az autós szakmában végzett. De természetesen a kitüntetés annak a 90-100 fős kollektívának is szól, amelynek ugyancsak köszönhető a cég sikere.

hirdetés

A cégtulajdonos megemlékezett arról is, hogy a társadalmi szerepvállalás jegyében közel két évtizede minden évben egy rendezvénnyel kedveskednek a csabaiaknak. Véradással egybekötve, gyerekprogramokkal, este pedig koncerttel várják a kikapcsolódni vágyókat. Sajnos ez a program a járványhelyzet miatt tavaly és idén is elmaradt. Az azonban biztos, hogy a közgyűlési kitüntetés által is segíteni szeretne Meszlényi György. Már egyeztetett dr. Becsei Lászlóval, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosával, hogy a Dr. Réthy Pál Tagkórház alapítványa számára ajánlja fel az összeget.

Meszlényi György - Meszlényi Autó
Fotó: Körös Hírcentrum

Az elmúlt harminc évre visszatekintve úgy fogalmaz a vállalkozó, hogy innen nézve könnyű dolguk volt, pedig akkoriban is megküzdöttek a sikerekért. Ma már nehéz új vállalkozást indítani, pedig akkor is tőke nélkül, gyakorlatilag a nulláról indultak. De a gépkocsikkal kapcsolatos igények ma már szintén teljesen mások. Régen az autók egyik mondhatni luxusfelszereltsége a klíma volt, ma pedig már szinte elképzelhetetlen egy jármű nélküle.

A folyamatos fejlődés-fejlesztés része az autóiparnak. A Meszlényi-Autó munkatársai is rendszeresen képzéseken vesznek részt, hogy a képviselt márkákat a legjobban ismerjék. Illetve már évek óta ugyancsak szerepet vállal a cég a jövő szakembereinek képzésében, együttműködve a Békéscsabai Szakképzési Centrummal. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a vevőszolgálati tevékenységre, a szervizelésre szintén kiemelten hangsúlyt fektetnek, nem csak az autók értékesítésére.

A teljes interjút itt meghallgathatják: