Az alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emmi

egyetemek, felvételi, középfokú, keresztféléves, egészségvédelmi, érettségi, tanév, felsőoktatási, Szegedi Tudományegyetem, jelentkeztek, felsőoktatás, köznevelésben, OECD, járványhelyzet, járványügyi, oktatási, távolléti, tankönyvek, maruzsa, középfokú Illusztráció: Pixabay

A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.

hirdetés

Az Emmi azt közölte az MTI-vel, hogy miután a koronavírus elleni sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően nincsenek érvényben szigorú korlátozások a mindennapi életben, így az óvodákban és iskolákban sem írnak elő ilyen intézkedéseket. Fontos azonban, hogy a szülők ne vigyenek közösségbe olyan gyereket, aki koronavírusos tüneteket mutat, és a köznevelési intézmények fordítsanak fokozott figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra – közölte a minisztérium.

Erről levelében tájékoztatta a köznevelési intézményeket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A mostani tanévkezdés jóval biztonságosabb lesz, mint az egy évvel ezelőtti volt. Hiszen a pedagógusok döntő többsége be van oltva. És a 12 év feletti diákok közül is 168 ezren felvették az oltást – tették hozzá. A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek. Hiszen a munkába járó szülőknek és a gyerekeknek is ez a legjobb. “Ezért továbbra is az oltást javasoljuk, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében” – áll az Emmi közleményében.

Az iskolai hiányzásokra a normál szabályok vonatkoznak, az intézményvezető joga eldönteni, mely esetben tekinti igazoltnak a diák távolmaradását – írták. “Mivel a 12. életév betöltését követően elérhető a koronavírus elleni védőoltás, osztályra, csoportra vagy egész feladatellátási helyre vonatkozó tanügyi intézkedés főszabály szerint csak az óvodában vagy az általános iskola 1-6. évfolyamán, valamint a fejlesztő nevelés-oktatásban történik” – tudatta a minisztérium.

Forrás: MTI

hirdetés