Becsengettek a pedagógusoknak Békésben

Védettségi, szakképzésben, tanév, vizsgázók, általános, óvoda, iskolaőrök, köznevelési, felsőoktatásban, oktatási, olaszországba, tanév, tanterem, oktatás, oktatási Fotó: Pixabay

Az elmúlt két esztendőben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de idén ismét a Jókai Színházban rendezte meg szokásos megyei szakmai tanévnyitó konferenciáját az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja. A pedagógusok, az oktatási ágazatban dolgozók a pandémia idején soha nem látott együttműködésről tettek tanúbizonyságot. Tisztességgel helytálltak a digitális oktatás frontján is – mondott köszönetet az elmúlt időszakért dr. Takács Árpád.

hirdetés

A kormánymegbízott kifejtette: beérett a kormányzat elmúlt tíz esztendős erőfeszítése, nemcsak a közigazgatás, de az oktatási igazgatás és a pedagógustársadalom egésze is képes volt a reformra. Az oktatási-nevelési ágazatban dolgozók is tanúbizonyságot tettek reagálóképességükről és képesek voltak veszélyhelyzeti üzemmódban is a maximumot nyújtani. Churchill mondta: „Aki nem tudja megváltoztatni a gondolkodását, az nem tud megváltoztatni semmit.”

hirdetés

A tankerületi központok, a szakképzési centrumok, a köznevelési intézmények, az oktatási dolgozók valamennyien soha nem látott együttműködésről tettek tanúbizonyságot, minden rendelkezésre álló eszközzel és erőforrással segítették az elmúlt másfél esztendőben a koronavírus-járvány elleni védekezést. Ezért köszönet és hála! – húzta alá Takács Árpád.

Már csak pár nap és becsengetnek, elkezdődik a 2021/2022-as tanév. Most ismét élettel, gyermekzsivajjal telnek meg az iskolák, jelenléti oktatással veszi kezdetét a tanév. Magyarországon a legmagasabb a diákok átoltottsága. Hiszen a 12-18 éves korosztály oltására már június közepe óta lehet regisztrálni és időpontot foglalni. És az oltóhelyek egész nyáron nyitva voltak, vannak. Hazánkban már mintegy 201 ezer 12–18 év közötti fiatalt regisztráltak a szülők és 83 százalékuk meg is kapta az oltást. Ennek köszönhetően a magyar iskolák, iskolások jóval nagyobb biztonságban kezdhetik meg a tanévet, mint a legtöbb európai országban.

Nem dőlhetünk viszont hátra: az oltási akció tovább folytatódik. Augusztus 30-31-én, valamint szeptember 2-3-án az iskolaorvosok és a háziorvosok bevonásával az iskolákban is lesz oltakozás – hívta fel a figyelmet a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője és Simon Nóra Edina, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja főosztályvezetője a 2021/22-es tanévet érintő fejlesztésekről, kiemelt célokról és feladatokról tartott előadást a résztvevő közoktatási szakembereknek, intézményvezetőknek, pedagógusoknak.

Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal

hirdetés