Faeltávolításhoz és területtüzekhez riasztották megyénk tűzoltóit

Fotó: Katasztrófavédelem

Nagy méretű fa úttestre és gépjárműre dőlt tegnapra virradólak Békéscsabán, a Gyóni Géza utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók, láncfűrész segítségével az autóra és útburkolatra dőlt növényzetet eltávolították, majd ismét megindulhatott a forgalom. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

hirdetés

Összehordott faágak és száraz fű égett tegnap kora hajnalban Orosházán, a Katona utcában. A hat négyzetméter kiterjedésben égő növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók oltották el, vízsugár és kéziszerszámok segítségével. A délutáni órákban egy hasonló esethez riasztották a tűzoltókat Kaszaperre, az Árpád utcába. Ezúttal is egy összehordott és meggyújtott szemétkupac égett, amiről a tűz átterjedt a körülötte lévő aljnövényzetre. Az ötven négyzetméteren égő növényzet, veszélyeztette a szomszédos épületeket. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

hirdetés

Elszáradt fű és gaz égett tegnap délután Szarvas, és Békésszentandrás közötti külterületen. A másfél hektáron foltokban égő területet a szarvasi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A délutáni órákban ismét területtűzhöz riasztották a Békés megyei tűzoltókat, ezúttal Békéssámsonra, a Sámsoni tanya közelébe, ahol egy hektáron égett az aljnövényzet, amiről a tűz belekapott egy közeli nádasba is. A helyi önkéntes és a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Vasúti talpfák gyulladtak meg tegnap este Battonyán, a vasútállomás területén. A helyi önkéntes és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, előreszerelt sugárral és kéziszerszámokkal a két darab lánggal égő és izzó vasúti talpfát eloltották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Fotó: Katasztrófavédelem
kidőlt fa, faeltávolítás
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

hirdetés