Kínkeserves győzelem, legyőztük Andorrát

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában.

hirdetés

Jól kezdett a magyar válogatott és már a kilencedik percben megszerezte a vezetést az albánok otthonában elveszített összecsapást pozitív koronavírustesztje miatt kihagyó Szalai Ádám találatával. A csapatkapitánynak ez volt a 25. gólja a válogatottban. A második magyar találatra sem kellett sokat várni, egy szöglet után Botka Endre pályafutása első gólját szerezte a nemzeti csapatban. A folytatásban is fölényben futballozott a magyar együttes, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

hirdetés

A második félidőre a szünetben beállt Szoboszlai Dominiknak és Sallói Dánielnek köszönhetően jóval veszélyesebb lett a magyarok támadójátéka, de nem tudták növelni az előnyüket. A 67. percben elképesztő jelenetsort láthatott a közönség: az andorraiak úgy szereztek gólt, hogy csatáraik három lepattanó lövésből sem találták el a kaput, de a magyar védőkön “flipperezve” a labda a hálóba jutott. A komikus találatot végül les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A vendégek a 82. percben egy rögzített helyzetet követően mégis szépítettek, a közönség jó része pedig fütyülni kezdett. Az andorraiak tűzbe jöttek és megpróbálták letámadni a láthatóan megzavarodott magyarokat, így meglepően izgalmas lett a végjáték, de az eredmény nem változott. A magyarok hat nyeretlen összecsapást követően diadalmaskodtak újra.

Fotó: Budapest, 2021. szeptember 8. Sallai Roland (j) és az andorrai Max Llovera a labdarúgó világbajnoki selejtezők 6. fordulójában játszott Magyarország – Andorra mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 8-án. MTI/Kovács Tamás

MTI

hirdetés