Közel félmillió forint értékben lopott ékszereket egy férfi egy Gyulai ékszerüzletből

Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 41 éves büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő kiskunfélegyházi illetőségű férfival szemben, aki ékszereket lopott egy gyulai ékszerüzletből.

A rovott múltú férfi 2020. augusztus 07-én a menetrend szerinti autóbuszjárattal Kiskunfélegyházáról Gyulára utazott azzal a céllal, hogy találkozzon egy, az interneten megismert nővel, de a találkozás meghiúsult. A terhelt 14 óra körüli időpontban bement a gyulai buszpályaudvaron lévő egyik ékszerszalonba, ahol a bolt alkalmazottja a kérésére használt és új ékszereket mutatott neki. A férfi a bolti alkalmazottat az ékszerek kipakolása közben folyamatosan szóval tartotta, hogy a figyelmét elterelje, illetőleg egyik kezével időnként be is nyúlt az üvegfal mögé a pultba az ékszerekhez.

hirdetés

Az ékszerek nézegetése közben a terhelt – kihasználva azt, hogy az eladó egy pillanatra másra figyelt – jogtalan eltulajdonítás céljából a pultról elvett 4 db arany karkötőt összesen több mint 480.000.-Ft értékben, azokat a nadrágzsebébe tette, majd az üzletből távozott, és hazautazott. Másnap az ékszereket egy kiskunhalasi zálogházban zálogba adta, az azokért kapott 334.000 Ft-ot pedig elköltötte. Az okozott kár végül megtérült, mivel az eltulajdonított ékszereket a rendőrség a zálogházban lefoglalta és visszaadták a sértett részére.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, állapítsa meg, hogy az előélete miatt a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra, illetőleg az ékszerekért kapott 334.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!