Alternatív hajtású járművek sorakoztak fel a Trefortban

mobilitási hét a Trefortban Fotó: Körös Hírcentrum

Szeptember 16. és 22. között, immáron huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet. A rendezvény célja – amely Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya – a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

hirdetés

Ehhez a nemzetközi programhoz – immáron második alkalommal – kapcsolódva, a BSZC Trefort Ágoston Technikuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma oktatói interaktív keretek között, alternatív hajtású jármű bemutató és vezetési lehetőséget magában foglaló órák tartására vállalkoztak 2 napon keresztül, szeptember 20-21. között. Az oktatók előadással, bemutatással, tesztvezetéssel várják az érdeklődő tanulókat és kollégákat.

hirdetés

Lecskó Tünde oktató elmondta, az innovatív képzési szempont régóta jellemzi az intézményt. Az új képzési lehetőségek iránt, nagy az érdeklődés, így az alternatív járműhajtási szakképzés iránt is. Mint mondta, az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág a járműgyártás, ahol a környezettudatosság egyre fontosabb szerepet játszik. A képzés ideje alatt a diákok az új technológiák megismerése mellett, a környezetbarát megoldások alkalmazásának fontosságát is megtanulhatják.

Kitért ara is, hogy a Meszlényi Autó Kft. – mint stratégiai partner – a tanulófoglalkoztatás mellett az oktatásban is kiveszik a részüket. Nagy támogatást nyújtanak egy-egy kölcsönzött eszköz tekintetében, szakmai segítségnyújtásban, szemléltetésben.

A két napos interaktív bemutató keretén belül, hozzáértők tolmácsolása mellett, közelről is megcsodálhatnak néhány innovatív járművet az érdeklődő diákok és tanárok egyaránt.

BSZC, mobilitás, mobilitási hét a Trefortban
BSZC, mobilitás, mobilitási hét a Trefortban
mobilitási hét a Trefortban
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
BSZC, mobilitás, mobilitási hét a Trefortban

hirdetés