Új intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

orbán Fotó: Vadnai Szabolcs

A nemzeti konzultáció, amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett vissza, a kormányt döntésekre kötelezi – jelentette be Orbán Viktor az Országgyűlésben.

Első döntésként meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot. 2022. február 15-ig visszatérítik a gyermeket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. Az adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Összességében 1,9 millió szülőnek térít vissza az adóhivatal befizetett adót 2022 februárjában.

hirdetés

A nyugdíjasok is újabb inflációs kiegészítést kapnak, a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak. A nyugdíjprémium várható összege meghaladja az 50 ezer forintot. 2022 februárjában folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, jövő februárban már legalább kétheti nyugdíjat tudnak kifizetni minden magyar nyugdíjasnak.

2022 elején hathavi fegyverpénzt fizetnek a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak. 2022. január 1-jétől bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok személyi jövedelemadó-mentességét, tárgyalások folynak a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről és ott esély van a megállapodásra – sorolta végül Orbán Viktor.

Forrás: kormany.hu