Streetfighter Nap: Idén már 15. alkalommal gyűlnek össze a motorosok Mezőberényben

Streetfighter Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már 15. alkalommal rendezik meg a Streetfighter Napot Mezőberényben, a Liget téren szeptember utolsó hétvégéjén. Sok motoros számára ez lesz az idei utolsó alkalom, hogy közönség előtt mutassa meg, mit tud a motorjából kihozni – egy valódi szezonzáró buli várható.

Az eseményt még különlegesebbé teszi az, hogy tavaly a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg a program, így mind a fellépők, mind a közönség kiéhezve várja már a gumifüstöt. Szikora András, a rendezvény főszervezője elárulta, a megfelelő óvintézkedéseket természetesen idén is megteszik, emellett pedig továbbra is fergeteges hangulatot ígérnek minden kilátogatónak szeptember 25-én.

hirdetés

Több mint húsz fellépő jelezte, hogy biztosan mutat majd néhány érdekességet a látogatóknak. A motorosok azért is kedvelik a berényi programot, mert jók a pályaadottságok – emelte ki a főszervező. Széles és jó minőségű az aszfalt a Ligetben. A pályát már péntek este előkészítik, így szombat reggel kezdődhet is a bemelegítés. 11 óra körül indul hivatalosan a rendezvény, kezdődnek a bemutatók, közös fotók készítése is belefér a programba.

A biztonságos közlekedésre, motorozásra idén kiemelten felhívják a figyelmet. Jelen lesz például egy képzett szakoktató is, aki mögé felülve meg lehet tapasztalni a biztonságos motorozást, a szűk fordulókat – garantáltan balesetmentesen. Emellett a már megszokott véradásra is várják azokat, akik ilyen módon szeretnének segíteni.

Idén a rendezvény reklámarcának Podani Milánt választották, aki nagyon megtisztelőnek érzi ezt a felkérést, hiszen annak idején maga is a korábbi Streetfighter napokon szeretett bele a motorozásba és a stílusba. A járványhelyzet következtében versenyen és bemutatón is csak néhány alkalommal tudott idén részt venni, ezért is nagyon várja már a mezőberényi eseményt. A legnagyobb közönségkedvenc gyakorlatok általában azok, amelyek nagy hanggal és gumifüsttel járnak – árulta el Milán. Viszont ezek nem feltétlenül a legtechnikásabb trükkök. Több motort és például egy gördeszkát is hoz a rendezvényre, tehát érdekességek idén is várhatóak.

Herczeg Balázs “Mókus” már régi motoros a mezőberényi fellépők között. Nagyon várja ő is a rendezvényt, általában ez az igazán jó hangulatú záróbuli a szezon végén. Már két évtizede űzi ezt a sportot, európai szinten is elismert versenyző. Úgy látja, hogy nagyon erős a magyar mezőny, egyre több a fiatal. Viszont a versenyeken és a bemutatókon más a repertoár. Versenyen komoly szabályoknak kel megfelelni a motoroknak is, a bemutatókon azonban mind az időintervallumban, mind a járműválasztásban megvan a szabadság.

Borbély Kornél 5-6 éve jár vissza rendszeresen Mezőberénybe, a tavalyi kimaradt rendezvény miatt pedig még jobban várja az ideit. Kötél Istvánnal közösen tartják a bemutatóikat, úgy értékeli, hogy látványban ez sokkal többet ad a közönségnek. Egyforma mintájú és felépítésű motorokkal dolgoznak, ez is hozzátesz a bemutatóhoz. Versenyekre is járnak, amikor a járványhelyzet engedi. De számukra elsősorban hobbi a motorozás, a bemutatókat veszik mindig előre.

Szabó Ákos számára ugyancsak kihagyhatatlan záróprogram az évben a mezőberényi, szinte az elejétől részese ő is a bulinak. Magát a motorozást is már évek óta űzi, eleinte mint közlekedési eszközt használta, majd elindult a stunt riding felé. Azóta pedig a műfaj biztonságtechnikai oldalával is foglalkozik. Örömmel látja, hogy elindult egy folyamat, aminek köszönhetően egyre többen igyekeznek kiismerni a járművüket. Fontos különválasztani a közlekedési és az élvezeti motorozást, utóbbi nem fér meg az utcán, csupán a zárt pályákon, utakon, amikor a sebesség, a trükkök nem fenyegetik a többi közlekedőt. Véleménye szerint arra is hangsúlyt kell fektetni, hogy a versenyzők az utcán is példát mutassanak. Vagyis a trükköket csak a megfelelő helyen és környezetben végzik, nem bolondoznak.

Tápai Tamás egy kaszkadőrbemutatót látva döntöttel el, hogy szeretne a motorozás ezen oldalával foglalkozni. Régóta visszajáró vendég Mezőberényben. Időközben volt egy súlyos balesete is, emiatt hosszabb időt ki kellett hagyjon. Idővel azonban visszatérhetett és még világbajnokságon is tudott részt venni, a hatodik helyet megszerezve. Egy hollywoodi filmben volt dublőr, és az ottani trükköket, elemeket mutatja majd be például Mezőberényben. Innen a lángok, a tűz iránti rajongás.

A Szikora Andrással készült interjú itt hallható:

A Borbély Kornéllal készült interjút itt hallhatják:

A Herczeg Balázzsal készült interjút itt hallhatják:

A Podani Milánnal készült interjú itt elérhető:

A Szabó Ákossal készült interjú itt hallható:

A Tápai Tamással készült interjút itt hallhatják: