Zebrán ütött el egy gyalogost egy férfi Békéscsabán

Illusztráció: Pixabay

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 68 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki a zebrán ütött el egy gyalogost. A járási ügyészség indítványa felfüggesztett fogházbüntetés és a közúti járművezetéstől történő eltiltás kiszabására irányult.

hirdetés

A férfi 2021. április 19-én, a délelőtti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, az Orosházi úton, a Gyár utca felől a Bessenyei utca irányába, a belső forgalmi sávban. Haladása közben az Orosházi út 45. számú ingatlan előtti útszakaszon nem biztosított áthaladási elsőbbséget az Orosházi út úttestjén lévő kijelölt gyalogos átkelőhelyen neki jobbról balra gyalogosan áthaladó férfinak, és elütötte.

hirdetés

A baleset következtében a gyalogos súlyos, közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás kialakulása sem zárható ki nála. A terhelt a cselekményével megszegte a KRESZ 43.§ (1) bekezdésében foglaltakat, amely szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés