Újra hétvégén lesz szép idő

felmelegedés, Melegszik, hétvégén, hűvös, változékony, Pénteken Illusztráció: Pixabay

A hét közepén több helyen szükség lehet az esernyőkre, ám hétvégén ismét napos, száraz, kellemes őszi idő jön.

hirdetés

Kegyesek mostanában hozzánk a komorabb, szürkébb időjárást okozó légtömegek, hétvégén ugyanis újra szép napos időben lesz részünk. A hét közepén azonban még a felhőké lesz a főszerep és összességében több helyen kell készülni esőre, záporokra, szerdán helyenként egy-egy zivatarra is. Egy hidegfront mögött csütörtökön a Dunántúlon feltámad az északias szél. Szerdán 18 és 24, csütörtökön csak 15 és 21 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

hirdetés

Október első napján a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően gomolyfelhős-napos időre készülhetünk, csak néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Hajnalban főként a derültebb nyugati tájakon már hidegebb lesz, napközben pedig 17-22 fokot mérhetünk.

Hétvégén pedig újra a napsütés kerül előtérbe, csapadék nem várható, A hajnalok helyenként párásak, ködösek lesznek és meglehetősen hűvösek. A legtöbb helyen 10, a hidegre érzékeny helyeken 5 fok alá csökkenhet éjjelente a hőmérséklet. Délutánra szombaton és vasárnap is 20 fok köré melegszik a levegő. Egyedül majd az élénk, északnyugaton időnként erős délkeleti szél ronthat kissé a hőérzeten – számolt be az Időkép.

hirdetés