Meleg levegő érkezik hétvégén, 25 fok lehet vasárnap

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Erős délies áramlással meleg levegő érkezik hétvégén, vasárnap nyugaton, hétfőn többfelé 25 fok körüli meleg várható – írja az Időkép.

A szürke, csapadékos hétköznapok után ismét hétvégére javul az idő. Egyre több lesz a napsütés, a megerősödő délies áramlással pedig egyre melegebb levegő áramlik fölénk. Bár a hajnalok csípősek, helyenként párásak, ködösek lesznek, napközben országszerte a napsütés lesz túlsúlyban, csak kevés felhő lesz az égen.

hirdetés

Szombaton 17 és 23, vasárnap már 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet, 25 fok körüli maximumokat nyugaton mérhetünk, a hűvösebb pedig északon, északkeleten lesz. Egyre többfelé feltámad a légmozgás, vasárnap északnyugaton erős, viharos lökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet.

Grafika: Időkép

A meleg várhatóan hétfőn tetőzik, akkor többfelé elérhetjük a 25 fokot, sőt nyugaton, délnyugaton 26-27 fok sem kizárt. A jelenlegi számítások szerint keddre virradóan északnyugat felől azonban záporokkal, helyenként zivatarokkal érkezhet meg a következő hidegfront.