Harmincnapos vízivás kihívást hirdetett az Emmi és az OGYÉI

vízivás, vízhiány, Legionella, ivóvízbiztonság, csap, víz, közmű, vízhiány, ivóvízhálózat Fotó: Pixabay

Az optimális hidratáltság és az egészséges életmód támogatására október 1-jétől 30 napos vízivás kihívást hirdetett Aqua Challenge néven az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közreműködésével.

Az OGYÉI az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az idén második alkalommal meghirdetett kihívás célja, hogy egy hónapon át minden résztvevő csak vizet fogyasszon folyadékpótlás céljából. A megelőzésre és egészséges életmódra törekvő felhívások és kezdeményezések az “Új egészségkultúra” program célkitűzéseit segítik. Ezt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hirdetett meg 2019 tavaszán – emlékeztettek.

hirdetés

A közlemény szerint az OGYÉI tudatosítani szeretné, hogy a megfelelő táplálkozásnak a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is elengedhetetlen része. Erre a célra a víz a legalkalmasabb. A kihíváshoz csatlakozók vállalják, hogy 30 napon át csak vízzel fogják oltani a szomjukat. Így az Aqua Challenge által egy hónap alatt megtapasztalhatják a vízfogyasztás növelésének és a cukorbevitel csökkentésének pozitív egészségügyi hatásait – írja az MTI.

hirdetés

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!