Ittasan balesetezett, majd tovább akart hajtani egy férfi Békéscsabán

Békéscsabán Fotó: Police.hu

Ittas vezetésért korábban már elítélt férfi szenvedett balesetet Békéscsabán. Az ütközés után tovább akart menni, de egy nyomozó elvette a kocsija indítókulcsát és a baleset szemtanújának segítségével feltartóztatta. A rendőrség kezdeményezte, hogy a férfit újra állítsák bíróság elé.

hirdetés

Villanyoszlopnak ütközött autójával egy ittas férfi 2021. augusztus 7-én este Békéscsabán, a Kereki út és a Fiumei utca kereszteződésében. A közelben volt egy szabadidejét töltő nyomozó, neki szólt egy szemtanú, hogy baleset történt. A nyomozó a tanúval azonnal az autóhoz ment és megkérdezték a férfit, hogy megsérült-e. Nem volt semmi baja, de látszott rajta, hogy erősen ittas, ezért a rendőr felszólította, hogy szálljon ki a kocsiból. Amikor ezt megtette, a nyomozó kivette a gyújtáskapcsolóból az indítókulcsot és zsebre tette, majd értesítette szolgálatban lévő kollégáit a történtekről.

hirdetés

Közben a férfi visszaült az autóba és a pótkulccsal be akarta indítani, el akart hajtani. A rendőr újra felszólította, hogy szálljon ki, de nem akart, ezért a baleset szemtanújának segítségével kivette a vezetőülésből és nem engedték el. A 44 éves békéscsabai férfit előállították, a vizsgálatát végző orvos súlyosan ittasnak minősítette.

Nem először vezetett ilyen állapotban, korábban is intézkedtek vele szemben a rendőrök és a Békéscsabai Járásbíróság 2021. június 23-án nyolc hónapra el is tiltotta a járművezetéstől.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a férfi újabb ügyét az ittasságot bizonyító igazságügyi szakértői vélemény beszerzésével együtt kevesebb, mint két hónap alatt feldolgozta és javaslatot tett az elítélt ismételt bíróság elé állítására. Ehhez az iratokat a rendőrség 2021. szeptember 30-án elküldte az ügyészségre – írja a Police.hu.

hirdetés