Vezess helikoptert Békéscsaba belvárosában!

képzőközpont Fotó: Happycopter Helikopter Szimulátor Központ Facebook oldala

Október második felében sor kerülhet a már sokak által várt, Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó új képzőközpont felavatására. Ehhez kapcsolódva pedig egy érdekes lehetőséggel készült a pályaválasztás előtt állók számára a szakképzési centrum.

hirdetés

A Légi és Gépipari Képzőközpont átadása előtt a pályaválasztás megkönnyítése érdekében bemutatkozik a megyeszékhelyen egy szimulátor, amely szó szerint szimulálja azt, hogy mivel is foglalkoznak majd a központ leendő diákjai. A belvárosba ugyanis megérkezett a Happycopter Helikopter Szimulátor Központ csapata. A berendezés érdekessége például, hogy ezt használja a NASA, a Svéd Légierő és a Lockheed is.

hirdetés

Az Airbus-beruházáshoz kötődve tehát egy helikopterszimulátor segítségével bárki kipróbálhatja azt, hogy milyen érzés egy ilyen járművet vezetni. A Széchenyi utca 4. szám előtt október 4. és 7. között, reggeltől délután négyig várják azokat a lelkes szülőket, diákokat, akik szeretnének részesülni ebből az élményből. Ez a berendezés is azt hivatott megmutatni, hogy a központban a jelenleg elérhető legmodernebb eszközökkel tanulnak majd fiatalok és felnőttek – árulta el Mucsi Balázs, a centrum főigazgatója.

hirdetés