Letartóztatták az orosházi dílert

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 25 éves büntetlen előéletű orosházi férfi letartóztatását.

hirdetés

A férfi 2021 szeptemberében az általa termesztett, kábítószer-hatóanyag tartalmú kenderből (kannabis) több személynek, több alkalommal értékesített. Az Orosházi Rendőrkapitányság által 2021. szeptember 23-án a terhelt orosházi lakóhelyén foganatosított kutatás során az ingatlan udvarán lévő fóliasátorból lefoglalásra került 7 tő gyökérzettel rendelkező élő, földbe ültetett kannabis növényegyed, továbbá a lakóházból a növények termesztéséhez használt berendezések, így világító panel, világító foglalatokkal, kábelekkel együtt, továbbá az ágyneműtartóból mérleg, valamint összesen 500 gramm zöld növényi törmelék.

A terhelt a kannabis növényeket nem saját célra termesztette, hanem azokat kereskedési szándékkal ültette, nevelte, szedte le és szárította meg. A kényszerintézkedés kezdeményezésére elsősorban a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan feltehető volt az, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

Ezen felül a bűnismétlés ténye is megállapítható az esetében, mert bár büntetlen előéletű, de 2021 augusztusában gyanúsítottként vonták felelősségre más jellegű bűncselekmények miatt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés