Ráhúzta a kocsija kormányát egy haragosára a füzesgyarmati férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 20 éves füzesgyarmati férfi ellen, aki ráhúzta a kocsija kormányát egy haragosára.

hirdetés

A fiatal férfi 2020. október 28-án a koraesti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Füzesgyarmat lakott területén, a Széchenyi utcában a belváros felől a vasútállomás irányába 37 km/óra sebességgel. Haladása közben, a Széchenyi utca – Szabolcs utca kereszteződését megelőző útszakaszon észlelte, hogy a kereszteződésben neki jobbra, a Széchenyi utca úttestjén, elsőbbségadási kötelezettség teljesítése érdekében áll a személygépkocsijával az egyik haragosa, egy helybéli férfi. Ekkor a terhelt ijesztési szándékkal gépkocsiját hirtelen jobbra, a sértett gépkocsijának irányába kormányozta, majd vissza balra, azonban a manővert nem sikerült szándéka szerint végrehajtania és érintőlegesen a sértett gépkocsijának ütközött.

hirdetés

Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, azonban annak reális veszélye fennállt. A sértett gépkocsijában az első lökhárító és a rendszám rongálódásával 30.000.-Ft kár keletkezett. A terhelt szándékosan megszegte a KRESZ 3.§ (1) bekezdés c) pontjában foglaltakat, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze a nyomozás során felmerült közel 130.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés