Tizenhárom ittas kerékpárossal szemben intézkedett a rendőrség Békésben egy hét alatt

kerékpárút, kerékpáros Fotó: Pixabay

Egy hét alatt tizenhét járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt a rendőrök Békés megyében.

Békés megye útjain 2021. október 4. és 2021. október 10. között négy gépi meghajtású jármű vezetőjével és tizenhárom kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek. Közülük egy személygépkocsi vezetője és egy teherautó sofőrje ellen büntetőeljárást indítottak és elvették a jogosítványukat, illetve volt, akit 100 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére köteleztek, mert szabálytalan és felelőtlen volt.

hirdetés

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. Másnaposan vezetni is veszélyes, mert a posztalkoholos állapot gyakran rossz közérzettel, ingerlékenységgel, türelmetlenséggel párosulhat.

hirdetés

A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel veszélyeztessék saját magukat, vagy kockára tegyék mások életét, testi épségét.

Police.hu

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!