Balesetmegelőzési rendezvényt tartottak Orosházán

Balesetmegelőzési rendezvény Fotó: Police.hu

A szolnoki Üzenet Táncszínház tartott előadást Orosházán. A balesetmegelőzési rendezvényen szakértők is megszólaltak, és egy ittasan balesetet okozó fiatalemberrel készült beszélgetést is levetítettek.

Látványos és tanulságos előadást nézhettek végig az érdeklődők 2021. október 14-én Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban. A szolnoki Üzenet Táncszínház mutatta be „Üzenet a biztonságért” című összeállítását. A program hét táncos koreográfiából és egy légtáncból állt.

hirdetés

A táncok között volt olyan, amely az egymásra való odafigyelés szükségességét, a biztonsági öv használatának fontosságát, a vezetés közbeni telefonálás, üzenetküldés veszélyeit mutatta be, de volt olyan rész is, amelyet a „látni és látszani” elv ihletett. Emellett az előadás része volt egy, a 112-es segélyhívószámról szóló táncos bemutató is. Minden rész után szakértők szólaltak meg és beszéltek az adott téma, szabály fontosságáról, tapasztalataikról. A rendezvényen a rendőrség bemutatott egy olyan filmet is, amelyen egy ittasan balesetet okozó fiatalember mesélte el a történetét.  Azt, hogy autójával árokba hajtott, és a mellette utazó barátja súlyosan megsérült. Azért vállalta, hogy megosztja a gondolatait, hogy mások ne kövessék el ugyanazt a hibát, mint őt. A filmvetítés után az Üzenet Táncszínház orosházi előadása egy látványos légtánccal zárult.

Police.hu

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!