Rendőr Robi látogatott a kétegyházi óvodákba

Fotó: Police.hu

Ovi-zsaru programban, Rendőr Robi segítségével tanulnak a veszélyekről és a biztonságról a Békés megyei nagyközségben élő kisgyermekek.

Mindkét óvodában működik a rendőrségnek a kisgyermekek biztonságra nevelését segítő programja Kétegyházán. Az egyik intézményben korábban már volt Ovi-Zsaru foglalkozás, 2021. október 13-án azonban egy újabb szereplővel kiegészülve indultak el a játékos, de tanulságos, tartalmas beszélgetések. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei három báb, Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi segítségével szólítják meg a gyermekeket.

hirdetés

Rendőr Robi tanítgatja minden jóra a két rosszcsontot, és az óvodások segítenek neki ebben. A foglalkozás vezetőjének irányításával közösen gyűjtik össze és mondják el nekik azokat a szabályokat, amelyeket a biztonságuk érdekében be kell tartaniuk. Így például az első foglalkozáson szó esett arról, hogy idegenekkel ne álljanak szóba. Ne fogadjanak el tőlük semmit. Rendőr Robi arra kérte a gyerekeket, hogy fogadjanak szót a szüleiknek, nagyszüleiknek, óvónéniknek, hiszen ők jót akarnak, a veszélyektől szeretnék megóvni őket.

A beszélgetés témája volt még a biztonságos közlekedés, elhangzottak a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályai. A több hónapon át tartó program végére Rosszcsont Ricsi, Rosszcsont Rozi és velük együtt a gyerekek megtanulják azt is, hogy ha már nagyobbak lesznek, és egyedül maradnak otthon, mire figyeljenek. Idegeneknek ne nyissanak ajtót, telefonon senkinek ne beszéljenek arról, hogy éppen egyedül vannak. És ne menjenek el otthonról szüleik tudta nélkül. Az Ovi-Zsaru program tematikája a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazított. Tehát a kicsik játékosan sajátítják el a számukra rendkívül fontos ismereteket – írja a Police.hu.