Több mint tíz centiméternyi hó hullott a Bükkben

Fotó: MTI/Vajda János

Szerdán kezdődött a havazás, amely az éjszakai órákban is folytatódott. Bánkúton már 20-22 centiméter a hó vastagsága – számolt be az Időkép.

hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út egy szakaszát lezárták, a korábbi havazás, illetve az útra dőlt fák miatt. Meteorológiai előrejelzések szerint a jövő héten melegedés kezdődik, így a korán leesett hó nem sokáig marad meg a Bükkben.

hirdetés

Frissítés: A fakidőlés miatt korábban lezárt utak újra járhatóak. A Bükk hegység 700 méternél magasabban fekvő területein a szerda kora esti órákban havazás váltotta fel az addigi esőt, a hóréteg vastagsága az esti órákban elérte a 10 centimétert. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonnal elkezdte az érintett utak tisztítását, az éjszaka folyamán három kombinált eszközhordozó dolgozott, összesen 7 tonna sót felhasználva.

A nem szűnő havazás, a tapadó hó okozta sorozatos fakidőlések és a hóval terhelt, úttest fölé belógó ágak miatt a szakemberek korábban lezárták a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út Mályika és Szentlélek közötti szakaszát. Mostanra mindkét út ismét járható.

hirdetés