Egy ember meghalt a szarvasi lakástűzben

lakástűz Szarvason Fotó: katasztrófavédelem

Csütörtök hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres melléképület Szarvason, a Vágóhíd utcában.

A lángok átterjedtek az ingatlannal egybeépített, száz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezetére is. A szarvasi, a szentesi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat. Az oltás során a lakásban egy embert találtak a tűzoltók, akinek az életén már nem lehetett segíteni. Idén eddig Békés megyében kétszáznyolc lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, huszonnégyen sérültek meg és egy ember vesztette életét.

hirdetés

A katasztrófavédelem a tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. A mostani eset is rámutat arra, mennyire fontos otthonra egy füstérzékelőt beszerezni, illetve rendszeresen gondoskodni a kéményseprésről.

hirdetés

A magánszemélyek számára ingyenes a kéményseprés, a családi házakba viszont előre egyeztetett időpontban megy a kéményseprő. A kéménysepréssel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó weboldalon, vagy a 1818-as telefonszámon lehet időpontot kérni – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
lakástűz Szarvason

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!