Ittasan ült volán mögé, elsodort egy kerékpárost, majd árokba hajtott

kerékpárost Fotó: Police.hu

Nem volt elég sör otthon, ezért ült autóba egy ittas férfi Tótkomlóson. Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.

Elsodort egy kerékpárost és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről egy személygépkocsi vezetője 2021. szeptember 26-án, Tótkomlóson. A nő a fiával kerékpározott, egymás mögött mentek, majd a Mezőhegyesi és a Nagyatádi út találkozásánál le akartak szállni a kerékpárról, hogy gyalog menjenek át a kereszteződésen. Ekkor azonban érkezett az autó és elsodorta a nőt, még mielőtt leszállt volna a bicikliről. A kocsi vezetője nem állt meg, elhajtott a helyszínről anélkül, hogy segített volna a sérültnek.

hirdetés

A férfi hazament, de a háza előtt nem tudott bekanyarodni a bejáróra, árokba hajtott. Amikor a rendőrök elszámoltatták, először tagadta, hogy köze lenne a kerékpáros balesethez. Másnap azonban önként ment be a rendőrségre vallomást tenni. Elmondta, hogy aznap nem dolgozott, otthon italozott, megivott nyolc doboz sört. Amikor már nem volt több söre úgy érezte, neki még nem volt elég, tovább akart inni, ezért kocsiba ült, hogy elmenjen a boltba még néhány literért. Tisztán nem emlékszik a történtekre, de tudja, hogy ütközött a kerékpárossal. Azért nem állt meg, mert ittas volt és tartott a rendőri intézkedéstől. Azt mondta, hogy utóbb megbánta, amit tett.

Az Orosházi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított ellene és kezdeményezte vezetési jogosultságának szüneteltetését. A rendőrség a baleset után elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. október 19-én elküldte az ügyészségre – írja a Police.hu.