Egy békéscsabai férfi szándékosan felgyújtotta azt a házat, amelyben lakott

tűz Békéscsabán, Ligeti sor Fotó:: Körös Hírcentrum (archív)

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 67 éves büntetlen előéletű, alkoholfüggőségben szenvedő békéscsabai férfi ellen, aki szándékosan felgyújtotta azt a házat, amelyben lakott. A nyomozás során felmerült közel 350.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

hirdetés

A férfi és élettársa a vádbeli időben egy Békéscsaba, Gajdács utcai családi házban élt, amely az ingatlannyilvántartás szerint az élettárs kizárólagos tulajdona, a valóságban azonban megegyezésük szerint fele-fele arányban tulajdonosai a lakóháznak.

hirdetés

2020. február 15-én egy családi veszekedés következtében a férfi agresszív lett, kiabált családtagjaival, ezért az élettársa közös lányukkal és annak családjával Budapestre utazott, így a férfi egyedül maradt az ingatlanban. A férfi az éjszakai vagy hajnali órákban a lakás négy különböző helyiségében közel egy időben szándékosan tüzet gyújtott annak érdekében, hogy az ingatlant megrongálja.

A férfi szobája teljesen kiégett, ebben a helyiségben akkora volt a hőterhelés, hogy a falakról a vakolat lehullott és a födém is beszakadt, míg más helyiségekben a tűz csak kisebb kárt okozott. A szomszéd hívta a tűzoltókat, de a terhelt addig is slaggal próbálta meg eloltani a tüzet. Cselekményével közel 3 M Ft kárt okozott az élettársának.

hirdetés