Feszítővassal próbálta rendezni a nézeteltérést egy gyomaendrődi férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Közúti veszélyeztetés bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 27 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi férfi ellen és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt feszítővasat és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 150.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés

A férfi egy, a közösségi médiában közzétett fénykép és ahhoz fűzött komment miatt megharagudott a sértettre, egy másik férfira. A terhelt 2021. április 12-én dél körüli időben egy személygépkocsit vezetve közlekedett Gyomaendrőd lakott területén, a Hámán Kató utcában a Bajcsy utca felől a Hősök útja irányába, legalább 30 km/óra sebességgel. Haladása közben, a Hámán Kató u. 17. számú ingatlant megelőző útszakaszon észlelte, hogy a menetiránya szerinti bal oldalon egy ott parkoló rakodógép mellett az úttesten áll haragosa és egy másik férfi.

hirdetés

Ekkor ijesztési szándékkal gépkocsiját hirtelen a sértett irányába kormányozta, s változatlan sebességgel haladt tovább. Autója néhány centiméterrel haladt el a sértett mellett, míg a másik férfinak el kellett lépnie a gépkocsi nyomvonalából, hogy az elütést elkerülje. Így a cselekmény során ugyan személyi sérülés nem történt, azonban annak reális veszélye fennállt. A terhelt a helyszínről megállás nélkül továbbhajtott, majd néhány perc múlva ismét arra közlekedett. Ekkor vele szemben közlekedett a sértett tehergépkocsijával. A két gépkocsivezető egymással szemben megállt, a terhelt kiszállt, a gépkocsija csomagtartójából elővett egy 80 cm hosszúságú – az élet kioltására alkalmas – feszítővasat, s azt kezében tartva a sértett gépkocsijának irányába indult, közben folyamatosan szidalmazta őt, illetőleg életének kioltásával, házának felgyújtásával fenyegette meg.

A sértett a további konfliktus elkerülése érdekében tolatni kezdett, és mivel a terhelt nem érte utol, visszament gépkocsijához, s elhajtott. A sértett kihívta a rendőrséget. A terhelt harmadszor is visszatért a helyszínre és az intézkedő rendőrök jelenlétében kiabálva, bántalmazási szándékkal a sértett felé indult. Cselekményében a rendőrök testi kényszer és bilincselés alkalmazásával akadályozták meg – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés