A tanároknak is kötelezővé válhat az oltás

érettségi, felnőttképzésben, egyetem, digitális oktatás, online Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (illusztráció)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai napon tartott kormányinfón három új intézkedést jelentett be, ezek alapján a tanároknak is kötelezővé válhat az oltás.

hirdetés

A kormány az alábbi intézkedéseket vezeti be:

hirdetés

A közösségi közlekedési eszközökön november 1-től a maszkviselés kötelező.

Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be.  A szociális intézmények esetén az intézményvezetőket feljogosítják arra, hogy látogatási tilalmat rendeljenek el.

A munkaadók szervezeteinek javaslatára, a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottaik számára, ha ezt az ott dolgozók biztonsága érdekében szükségesnek látják.

Ez utóbbihoz Gulyás Gergely hozzátette, a magyar állam szintén munkáltató, így az állami szerveknél is széles körben előírják az oltási kötelezettséget. Újságírói kérdésre egyértelműsítette, mivel a tanárok is állami szektorba tartoznak, rájuk is az általános szabályokat szeretnék érvényesíteni.

Mint mondta, a szabályozás az első két oltásra vonatkozik, ám egészségügyi okokból mentesülhet valaki ez alól. Az első oltást december 15-ig kell megkapni. Ha valaki nem akarja beoltatni magát, fizetés nélküli szabadságra küldendő, egy év elteltével pedig el is lehet bocsátani.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés