A kormány e-mailben biztat a harmadik oltás felvételére

Pfizer, oltás

A kormány e-mailben juttat el felhívást több millió magyar embernek az oltási programmal kapcsolatban. Ebben a kabinet a harmadik oltás felvételére biztatja a korábban beoltottakat.

hirdetés

Az e-mailben felhívják az oltottak figyelmét arra, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. Ez minden vakcinára igaz. Ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás. Magyarország az elsők között tette lehetővé a harmadik oltás felvételét, és az eddig beoltott 5 millió 950 ezer emberből 1 millió 191 ezren már fel is vették azt. Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen – írják.

hirdetés

Javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra. Ezt ezen az oldalon lehet megtenni: www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas.

A kormány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak. Arra kérik őket, hogy saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást. Továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

hirdetés