Herczeg Tamás: 2022 végén zárul a csabai járdafejlesztési program

Herczeg Fotó: Körös Hírcentrum

Az őszi hónapokban ismét elindultak a parlamenti egyeztetések, a békéscsabai, Békés megyei fejlesztések viszont folyamatosak. Minderről Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt kérdeztük a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A tervezett törvényalkotási program első körét benyújtották már a parlament elé, 16 törvénnyel kapcsolatos vita, döntés várható eszerint – kezdte beszámolóját a képviselő. Többek között a 2022-es költségvetés, adózás is terítékre kerül, összefüggésben például a minimálbér-emeléssel, az adózói könnyítésekkel. Azután szó lesz még a magyar áruk védelméről, az agrártermékek eredetvédelméről, illetve folyamatos témát adnak az európai uniós jogharmonizációs kérdések.

hirdetés

Az M44-es aktuális állapotával kapcsolatban Herczeg Tamás megosztotta, hogy még ebben az évben megtörténhet egy további elkészült szakasz átadása. Vagyis hamarosan az új Tisza-hídon haladhat a forgalom. 2022 elejére is befejeznek egy újabb öt kilométeres szakaszt. Megszületett a döntés arról is, hogy nem az M8-asra, hanem az M5-ös út környékére vezet majd a gyorsforgalmi út, ott épül idővel csomópont. Ehhez a csomaghoz tartozik a Fürjesi elkerülőút is, amelynek átadása novemberre várható.

hirdetés

A Békéscsabán 2,3 milliárd forintból indult nagyszabású járdafelújítás összesen négy ütemben valósul majd meg, hét milliárd forintot pedig útfelújításra fordíthat a város. A járdaprogram július végén indulhatott el, jelenleg 17 utcában folyik a munka. A második ütem munkálatai is a napokban kezdődhetnek, 39 járdaszakasz kivitelezésével. 2022 elején indul a harmadik ütem, a negyedikben készülnek majd az új járdák, vagyis a jövő év végéig tart a program.

Viszont a képviselő választókörzetébe tartozó többi településen is zajlik a munka. Például többet is érint egy belvízelvezetéssel, csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos projekt. Emellett kerékpárút-fejlesztések, kisebb beavatkozások ugyancsak történnek, amelyek a lakók életét pozitív irányba befolyásolják. Több helyen járdaépítés, temetőfejlesztés zajlik.

A hideg idő beálltával egyre fontosabbá válik a szociális támogatás lehetősége. Ennek egyik formája a szociális tüzelőanyag-pályázat, melyre minden ötezernél kevesebb lakosú település önkormányzata pályázhatott. Herczeg Tamás körzetében minden pályázó önkormányzat nyert, erről itt adtunk hírt korábban. Továbbá a képvielő maga is több formában adományoz ebben az időszakban, mint elárulta, ez idén sem lesz másként.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!