Botanik virágüzlet: Már a karácsonyfának is fogadhatunk stylistot!

Botanik

Az adventi időszak közeledtével nem csak a kirakatok, hanem az otthonok is ünnepi díszbe öltöznek. Ebben tud segítséget nyújtani a Botanik virágbolt és dekorációs üzlet Békéscsabán – árulta el Balogh Lajos, a bolt tulajdonosa és vezetője.

hirdetés

Exkluzív, otthoni dekorációkat, karácsonyi tematikájú csokrokat állítanak össze a vevő kérésének megfelelően – megfizethető áron. De természetesen más alkalmak (születésnap, névnap, stb.) esetén is igyekeznek az őket választók igényeit kiszolgálni. Emellett olyan dekor kellékeket is van lehetőségük Békéscsabára hozni, amelyek egyediek ezen a piacon. Például a WoodWick gyertyák, vagy a doTerra párologtatáshoz való termékei is szerepelnek az üzlet kínálatában.

hirdetés

Természetesen ilyenkor az adventi koszorúk, gyertyák, asztaldíszek a legkeresettebbek. De karácsonyfára akasztható díszek beszerzésében is tudnak segíteni. Sőt, akár a fa komplett dekorációját is össze tudják állítani a fa fotója és a megálmodott színvilág alapján, ha valakinek erre lenne szüksége. Figyelik a trendeket is ezen a téren. Balogh Lajos megosztotta, hogy idén a mályva és árnyalatai, valamint a fagyiszínek dominálnak majd. Ha összeállt a terv, akkor szívesen ki is viszik az alapanyagot, és a vevő otthonában fel is díszítik a fát. Ha arra van szükség, az élő- vagy műfenyő beszerzésében is szívesen segítenek.

Balogh Lajos azt tanácsolja, hogy bár még csak november van, ha valakinek már van elképzelése az otthona adventi kellékeiről, színvilágáról, bátran keresse fel őket és egy konzultáció keretében össze tudják szedni, meg tudják rendelni a kívánt darabokat. Nem kell majd sorban állni, bosszankodni, hanem nyugodtan el tudnak mindent időben intézni. Emellett nem csak a fa, hanem az ajándékok “díszítésében”, csomagolásában is szívesen segítenek. Továbbá egyedi festmények és kerámiák forgalmazásával további ajándékötleteket is tudnak adni.

Balogh Lajos

November második hetétől december 20-ig egy újabb különleges szolgáltatással bővül az üzlet kínálata. Berendeztek ugyanis egy fotós sarkot, ahol Pozojevich Miklós készít karácsonyi képeket előre egyeztetett időpontban. Kétféle díszlet is várja az érdeklődőket: egy fenyőfás, ajándékos és egy virágfal, előtte egy kanapéval, díszítő elemekkel.

A vásárlói kört illetően kiderült, hogy talán több férfi keresi fel az üzletet, mint hölgy, és nem csak a csokrokat, de például a dekorációkat is előszeretettel veszik ajándékba. Természetesen még mindig a csokrok a legkelendőbbek, de ahogy a keresgélők látják a kiegészítőválasztékot, idővel abból is szemezgetnek. A hölgyek általában céltudatosan térnek be a boltba, az erősebbik nem pedig örömöt kíván szerezni valakinek az ajándékkal.

Az üzlet előéletével kapcsolatban a tulajdonos kiemelte, hogy közel fél éve nyitottak Békéscsabán, a szeghalmi Mákvirág Virágbolt leányvállalataként. Horváth Bernadett, a Mákvirág tulajdonosa Balogh Lajos mentora, az ő segítségével ismerik meg a legfrissebb trendeket, fogásokat. Berni egy innovatív személyiség, aki által mi is sokat fejlődünk – tette hozzá a csabai üzletvezető. Hozzá akár Budapestről, Nyíregyházáról is érkeznek megrendelések, a békéscsabai üzlettel inkább a megye déli részét igyekeztek megcélozni.

Mielőtt virágüzlet-tulajdonos lett, Balogh Lajos fodrászként dolgozott, igen elismert szakember volt már azon a területen. A Revlon márkával nagyon jó kapcsolatot épített ki, idővel az oktatási vezetőjük lett. Végül ezt a posztot hagyta ott a virágokért, ugorva és álmodva egy hatalmasat. Ez a terület sem volt idegen számára, a családban többen foglalkoztak már virágokkal, de nem ilyen komoly szinten. Testvérével, Balogh Anitával vágtak bele az üzletbe, Anita ugyancsak egy másik állást hagyott ott, hogy a közös álmukat megvalósítsák.

Botanik
Botanik
botanik_karacsony (7 of 24)
botanik_karacsony (8 of 24)
botanik_karacsony (6 of 24)
Botanik
Botanik
Botanik

hirdetés