Megzsarolta ismerősét egy orosházi nő, pénzt követelt tőle

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Folytatólagosan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 38 éves büntetlen előéletű orosházi nő ellen, aki azzal fenyegette meg ismerősét, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt. A garázdaság elkövetésében bűntársa volt a barátja, egy 32 éves büntetlen előéletű orosházi férfi, vele szemben is vádemelésre került sor.

hirdetés

A nő 2020. szeptember 21-én felkereste Orosháza, Rákóczi úti lakásában egy – pszichés betegség miatt gondnokság alatt álló – ismerősét kihasználva azt, hogy a sértett édesanyja, egyben gondoka eltávozott a lakásból. Miután a sértett nő beengedte a lakásba, pénzt kért tőle kölcsön tekintve, hogy korábban a sértett bizalmába férkőzve már kért és kapott is tőle kölcsön 15.000.-Ft-ot. Miután a sértett arra hivatkozással, hogy nincs pénze, a kölcsöntől elzárkózott, a nő azt követelte tőle, hogy adja el a táblagépét és az azért kapott pénzt adja át neki, ellenkező esetben elvágja a torkát.

hirdetés

A sértett félelmében a táblagépét levitte egy közeli számítógépes üzletbe, ott letétbe helyezte és az azért kapott 10.000,-Ft-ot visszavitte a lakásba és ott átadta a terheltnek. 17 óra után a terhelt a sértettel visszament az üzletbe, ahol a sértett az eladótól a terhelt fenyegetéseinek hatására még további 5000,-Ft-ot kért, majd azt is átadta az őt zsaroló nőnek. A bűncselekménnyel okozott 15.000,-Ft kár lefoglalás útján megtérült.

A nő és barátja 2020. június 05-én dél körül az orosházi piac egyik italmérő helyén szeszes ital elfogyasztása után egymással hangos szóváltásba kerültek. Ennek során a nő a férfit legalább két alkalommal fejen ütötte, ezt követően a férfi a nőt egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte, a falnak lökte, illetőleg a falnak szorította. A terheltek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a férfit pénzbüntetésre ítélje; ezen felül az eljárás során felmerült, 415.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is a nőnek kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés