Elszállíthatják a rendszám nélküli autókat Békéscsabán

roncs autó rendszám Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívja a Békéscsaba város közigazgatási határain belül az alábbiakban felsorolt közterülethasználati engedély nélkül, hosszabb ideje közterületen tárolt hatósági jelzés (rendszám) nélküli gépjárművek tulajdonosait, üzembentartóit, hogy a 2022. január 31. napjáig gondoskodjanak a járművek elszállításáról:

1) Békéscsaba, Lencsési út 140. szám előtt zöld színű Ford Mondeo,
2) Békéscsaba, Tolnai utca 10/A. szám előtt fehér színű Citroen Jumpy,
3) Békéscsaba, Szabó Pál tér 9. szám előtt bordó színű Lada Samara,
4) Békéscsaba, Lencsési út 55-57. előtt kék színű Renault Clio.

Felhívják a járművek tulajdonosainak, üzembentartóinak figyelmét arra is, hogy amennyiben a felhívásban szereplő időn belül nem intézkednek a gépjárművek szabályszerű tárolásáról abban az esetben a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 59. § (3) bekezdése szerint a járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja és hat hónapi őrzött tárolást követően azokat (a járműben lévő ingóságokkal együtt) értékesítheti.

Kérik a lakosságot, aki tudomással bír bármely érintett gépjármű tulajdonosáról/üzembentartójáról, úgy azt a közterület-felügyelet felé jelezze a 66/523-834-es telefonszámon, vagy a varoshaza@bekescsaba.hu email címen.