Gyulán és Békéscsabán is nagy választékkal várják a halak szerelmeseit – a fürdővárosban a halászlé mellett nyers és sült, a megyeszékhelyen pedig csak sült hal kapható – árulta el Restye László, a gyulai halbolt és a Békéscsabai Halfaloda üzletvezetője.
A gyulai üzlet már több mint két évtizede szolgálja ki a vevők igényeit a fürdővárosi piacon. A Halfaloda pedig augusztus vége óta várja a frissen sült halak szerelmeseit, ugyancsak a csabai piacon. Gyulán nyers és sült halat, valamint halászlevet árulnak. A nyers halak között a legnépszerűbbek például a ponty, az amur, a busa, a kárász, a keszeg, a süllő, a szürke harcsa. A megyeszékhelyen sült hal szerepel a kínálatban.
Az adventi időszak közeledtével a legtöbb család már gondolkodik azon, mi kerüljön idén az asztalra. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján Restye László úgy látja, a ponty népszerűsége töretlen. De keresik a szürke harcsát és a busát is. Ilyenkor a nagyobb fogyasztásra fel is készülnek.
Sült halak közül Békéscsabán afrikai harcsa, vörös sügér filé, hekk, fogas, fogas filé, és ponty kapható. A gyulaiak inkább a sült halak közül a pontyot, a hekket és a harcsa filét keresik. Gyulán kedden, pénteken és vasárnap reggel héttől délig, Békéscsabán pedig szerdán és szombaton reggel hattól délig várják az érdeklődőket a piacon. A Halfaloda helyileg a csabai piac hátsó ruhás részénél, a parkolóházas bejáratnál, a Szabó Dezső utca felől közelíthető meg.
Bár a kínálat ezekben az időpontokban folyamatosan bőséges, sült halra rendelést is vesznek fel, akár Szenteste napjára is Gyulán.
Videón mutatjuk, hogyan találja meg a békéscsabai piacon a HALFALODÁT: