Ismét több esetben riasztották a megye tűzoltóit

tűzoltóit Illusztráció: Pixabay

Több esetben riasztották a megye tűzoltóit – karambol, meghibásodott, izzó kémény és lángoló konvektor miatt volt szükség beavatkozásra.

hirdetés

Két személygépkocsi karambolozott tegnap reggel Gyulán, a Tiborc utca és az Akácos utca kereszteződésében. A balesetben senki sem sérült meg, de az egyik járműből az utasok önerejükből nem tudtak kiszállni. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a bennragadt utasokat kéziszerszámokkal kiszabadították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

hirdetés

Családi ház kéményében lerakódott korom okozott műszaki meghibásodást tegnap este Gyulán, a Duzzasztó utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az izzást, valamint dugulást megszüntették, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtőberendezést ne használja a kémény műszaki felülvizsgálatáig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Családi ház fali konvektorából csaptak ki a lángok tegnap este Békésen, az Iglói utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató munkatársával közösen a fűtőberendezést átvizsgálták, majd a meghibásodott készülék további használatát a műszaki felülvizsgálatáig megtiltották. Az épületben tűz nem keletkezett, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan alternatív módon továbbra is fűthető maradt – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

hirdetés