Oltási akcióhét: Eddig 388 ezren vették fel az oltást

MTI/Vajda János

Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a védőoltást, közülük 48 ezren az első, 319 ezren harmadik oltásért keresték fel az oltópontokat – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője csütörtökön a közmédiának.

Galgóczi Ágnes úgy fogalmazott: nagy siker az oltási hét, és az oltásokkal életeket menthetünk meg. Kiemelte, mindenkinek érdemes kérni a harmadik, emlékeztető oltást is, hiszen azzal a szervezet védekezési képessége ismét 80-90 százalékos lesz. Emlékeztetett, hogy hétfőtől vasárnapig reggel 7 és este 7 között várják az oltást felvenni szándékozókat a kórházi oltópontokon regisztráció és időpontfoglalás nélkül.

hirdetés

A szakember kitért arra, hogy a kormány várja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlását az 5-11 éves korosztály olthatóságáról, és ha a Pfizer-vakcinája megkapja az engedélyt, Magyarország készen áll arra, hogy elkezdődjön az oltási program abban a korosztályban is. Galgóczi Ágnes közölte: elegendő vakcina áll rendelkezésre, Magyarország a gyerekeknek külön lekötött oltóanyagot. “Az oltás az egyetlen hatékony fegyver a járvány megfékezésére” – szögezte le.

hirdetés

MTI

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!