Tíz millió forintot akart átváltani euróra egy békéscsabai nő, átverték

gazdaság Fotó: Pixabay

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 41 éves büntetlen előéletű dobozi illetőségű, de kapuvári tartózkodási helyű férfi ellen, aki pénzváltás érdekében vett át egy békéscsabai nőtől 10 M Ft-ot, de azt a saját céljaira fordította. A járási ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a férfit a sértett kárának megtérítésére is.

A sértett nő unokája egy születési rendellenességben szenved, ezért a sértett szerette volna egy bécsi klinikán megműttetni, kezeltetni, erre a célra 10 M Ft-ot kívánt euróra átváltani. Több személy ajánlása alapján kereste meg a terheltet, aki 2020 decemberében meg is jelent a nő békéscsabai lakóhelyén, átvette tőle a készpénzt és azt ígérte, hogy 2-3 napon belül hozza az eurót, de a 2-3 nap eltelt, és ő nem jelentkezett.

A sértett fia többször hívta a férfit telefonon, eredménytelenül, majd egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül neki küldött üzenetre válaszolt: azzal hitegette, hogy nyugodjanak meg, pár napon belül viszi a pénzt, azonban ez nem történt meg. Végül a sértett 2021 januárjában elment a terhelt dobozi lakására, ahol megtudta, hogy a férfi időközben családjával együtt ismeretlen helyre költözött – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos főügyészhelyettes.