Két szeghalmi férfit ítélt el a bíróság lopás miatt

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

A Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 4 rendbeli lopás bűntette miatt 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt a Szeghalmi Járásbíróság egy 29 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyből kifolyólag jogerős szabadságvesztés büntetését töltő szeghalmi férfit. Az egyik lopást bűntársával, egy 21 éves büntetett előéletű szeghalmi férfival együtt követte el, őt a bíróság 40 nap elzárásra ítélte.

A vagyontalan, munkahellyel nem rendelkező 29 éves férfi 2021 júniusában bement egy Szeghalom, Petőfi utcai családi ház udvarára és onnan közel 30.000.-Ft értékben tulajdonított el ereszcsatorna-elemeket, hosszabbítót, kézikocsit, amiket eladott. Ezek egy részét sikerült lefoglalni, így az okozott kárból 21.000.-Ft megtérült. A terhelt egyébként ismerte az ingatlant, mivel annak tulajdonosa, a sértett korábban többször is adott neki munkát és pénzt.

hirdetés

2021 júliusában a terhelt egy Dózsa György utcai társasház lépcsőházába ment be illetéktelenül; az egyik lakás elől 1 kg nápolyit, egy másik elől 3 pár cipőt és 1 pár korcsolyát lopott el 43.000.-Ft értékben.

Még ugyanebben a hónapban a két férfi együtt ment be egy másik Petőfi utcai családi ház udvarára. Egyikőjük bemászott a lakóház ablakán és kiadott társának egy 10.000.-Ft értékű elektromos fűnyírót, majd együtt távoztak és együtt is értékesítették a lopott holmit, amit később a rendőrség lefoglalt és visszaadott jogos tulajdonosának.