Százhetven újszülött tiszteletére ültettek fát Békésen

babafa, faültetés Békésen Babafa ültetés Békésen, 2021-ben

A „Mert Fából lesz az Erdő” faültetési programban idén 106 család ültette el az otthonában a gyermeke tiszteletére a Békés Város Önkormányzatától kapott szilvafát. November 26-án pedig 64 család közösen ültetethetett névre szóló gömbkőris fát a Békésre vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén.

„Méltó környezetet találtunk a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programunk idei helyszínéül. A fákat a Csabai úton ültettük el a családokkal közösen, amelyek reményeink szerint egy gyönyörű fasort alkotnak majd. Idén százhetvenen jelentkeztek a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programunkra. Százhatan kérték, hogy otthonukban ültethessék el a fákat, részükre szilvafát biztosítottunk, hatvannégyen pedig azt kérték, hogy az önkormányzat ültesse el azokat gyermekük tiszteletére. Nagy örömünkre szolgál, hogy Békésen ilyen sok gyermek született idén, és az elmúlt év végén, hiszen a program októbertől októberig tart” – számolt be a programról Polgár Zoltán, a település alpolgármestere.

hirdetés

Az elültetett gömbkőrisek több mint hatszáz méteren keresztül állnak sorban a Csabai úti kerékpárút mellett, ez a gyorsan növő fajta hamar árnyat ad majd a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja. A családok a gyermekük nevével és a program egyedi logojával ellátott fákat egész évben folyamatosan gondozhatják. A szilvafákat külön alkalommal osztotta ki a családoknak az alpolgármester.

2020-ban ötven család igényelt facsemetét újszülött gyermekének a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű program keretében. Harminc család – a kérelmében megjelöltek szerint – az otthonában ültette el a kapott szilvafát, húsz család pedig a Május 1 parkban gondozhatja az önkormányzat által elütetett kőrist. A program az idei eseménnyel együtt közel 220 facsemete ültetését eredményezi, amely teljes mértékben összhangban áll a kormány által meghirdetett fásítási elképzeléssel.

A program 2022-ben is folytatódik, a családok a békési védőnőknél lévő adatlap kitöltésével tudják kérelmezni igényüket a babafára. Azok a szülők, akik idén nem tudtak ültetni fát 2020-ban vagy azt követően született gyermeküknek, bármikor jelentkezhetnek a programba.

babafa, faültetés Békésen
babafa, faültetés Békésen
babafa, faültetés Békésen
babafa, faültetés Békésen
babafa, faültetés Békésen
babafa, faültetés Békésen
babafa, faültetés Békésen